Referenties

Fijne reacties van mijn klanten.

“Ik had niet verwacht dat er zóveel winst te behalen viel in ons proces. Toen die waardestroom-analyse was gemaakt, zagen we pas hoeveel er te winnen viel. Ik ben heel blij met wat je voor ons het gedaan en hoe je ons hebt begeleid. Je begreep ook zó snel waar ons proces over ging! Dankjewel!”

“Sandra stelde vragen over de noodzaak van bepaalde processtappen. Wij zouden daar zelf nooit onze vraagtekens bij hebben gezet, want we dachten dat het zo hoorde. Alleen al die ene processtap elimineren, leverde ons een 40% sneller proces op. En dat was nog maar het begin. We gingen terug van 30 dagen doorlooptijd naar 5 dagen , zonder kosten of moeite. Ontzettend fijn voor onze klanten natuurlijk. Dit zorgde er bovendien voor dat investeren in een nieuw volgsysteem niet nodig was. En dat we überhaupt minder arbeidsuren kwijt waren. Dus al met al leverde het ons dus ook een flinke kostenbesparing op.”

“Het is fijn om een vreemd paar ogen in huis te halen. Sandra zag zo veel meer. Zelf word je op den duur blind voor je eigen proces.”

“Ik wist wel dat de processen niet optimaal waren, maar zelf maak je geen tijd en heb je niet de tools om echt goed te kijken.”

“Ik heb het sparren met Sandra over mogelijke oorzaken van problemen als heel prettig ervaren. Je denkt als snel dat je wel weet wat de oorzaak is en waar je aan moet sleutelen. Maar als je wat langer doorpraat, merk je dat het helemaal anders ligt en dat de grootste impact uit een andere hoek komt.”

“Voordat we aan Lean begonnen, zagen we onze klant niet echt als klant. We waren vooral heel druk met allerlei rapportages en wettelijke voorschriften. Sandra heeft ons geholpen nog eens kritisch te kijken naar wat echt noodzaak is en voor wie we het doen. Met prachtige resultaten. Van 32 minuten bewerkingstijd terug naar 24 minuten. En minder fouten.

 

Heel veel geleerd. Vooral over batch verwerking en flow. Ook hebben we een aantal overbodige handelingen verwijderd. En hebben we kortere routes gevonden. Fijn voor ons én zeker voor de klant. We gaan hier zeker mee door.